|
Otep |
  |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 23. avg. 2008, 12:55
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Krčmar Pijani Član
Registrovan: 29. mar. 2008. Poruke: 5038
|
Nema puno ljudi koji su čuli za ovaj band, ali ga moram najtoplije preporučiti svim ljubiteljima agresivnije muzike. Ukratko, Otep ima growl dostojan Angele Gossow, ali zna i da peva, repuje i urla. Oni su četvoročlani nu metal/death metal band, teško ih je klasifikovati, budući da su instrumentalno dosta nalik na nu metal (krckave gitare i naglašen bass), i brzi bubnjevi, a zastupljeni su i death metal elementi u vokalnom smislu(njen čuveni growl). Postava banda je veoma promenljiva, tako da su jedini stalni članovi Otep Shamaya (vokal) i Evil J McGuire (bass, prateći vokal), dok se gitarista i bubnjar sezonski menjaju (od zvučnijih imena, Joey Jordison im je bio bubnjar na turneji, isto kao i KoRnu za vreme Slipknot pauze). E, da, oni su rodonačelnici tzv. art metal žanra, art metal se zove zbog tekstova koje Otep piše koji su i umetnički i socijalno aktivni. Evo par linkova, pa prokomentarišite...
Another thing, na netu se vode polemike ko je bolji, Otep ili Angela (Arch Enemy). Ja više volim Otep, iako nema tako brutalan glas, barem ima varijaciju. I da, svuda urla sama, jedino je Evil menja uživo na pesama kad se poklapa vrištanje i pevanje...
Počeću od malo mekših stvari od njih, pa sve tvrđe... Imaju i tvrđe od ovog, koga interesuje neka posluša njihov album House of Secrets... Spotovi su sjajni, vredi ih videti, pogotovu Warhead.
Otep - Breed (Nirvana cover)
http://www.youtube.com/watch?v...
Otep - Confrontation (devojka zna i da repuje )
Otep - T.R.I.C (još repovanja, pozeri reperi imaju dosta da nauče od nje)
Otep - Ghostflowers
Otep - Warhead
Otep - Buried Alive
I super poznati Blood Pigs (ovo je fan-made spot, i nažalost fucked je cenzurisano, ali sjajna pesma svejedno)
Kome se svidelo neka traži dalje... I da, potražite baladu Perfectly Flawed, zamislite nju kako peva uz klavir, bez urlanja... Priceless
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 23. avg. 2008, 13:27
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
AffinitY Urednica
 Registrovan: 15. feb. 2008. Poruke: 4610 Lokacija: Beograd
|
OH MY GOD
Obrada Breed je cisto sranje... _________________ Suddenly someone was there in the window
Looking outside at the sky that had never been blue
Ah, there's a world without you
I see the light
Living in a world without you...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 23. avg. 2008, 13:29
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Krčmar Pijani Član
|
| Hayley : | OH MY GOD
Obrada Breed je cisto sranje... |
Ih... Kako god ti kažeš... Sva mišljenja su dobrodošla... Mada se većini Nirvana fanova sviđa...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 23. avg. 2008, 13:30
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
AffinitY Urednica
 Registrovan: 15. feb. 2008. Poruke: 4610 Lokacija: Beograd
|
And again...ja sam izuzetak...  _________________ Suddenly someone was there in the window
Looking outside at the sky that had never been blue
Ah, there's a world without you
I see the light
Living in a world without you...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 23. avg. 2008, 13:32
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Gromchica Urednica
 Registrovan: 11. nov. 2007. Poruke: 4673 Lokacija: . . .Somewhere around nothing. . .
|
Odlican bend. Na prvo slusanje mi se nije svideo, ali sam se navikla...Super su... Obrada Breed je odlicna. Volim ja Nirvanu, i sve to stoji, ali mi se zaista svidja obrada....Zbog obrade "Breed" sam i pocela da ih slusam.  _________________ Vec dugo me pustas gledat' niz pucinu i proklinjat' srecu koju more nosi...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 23. avg. 2008, 13:54
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Krčmar Pijani Član
|
Ja sam prvo čuo Warhead, i oduševili su me i pesma i spot, i rešio sam da slušam dalje... Genijalan band...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 28. avg. 2008, 10:37
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
twixtwix Urednica
 Registrovan: 05. maj. 2008. Poruke: 5809
|
jao Breed i Perfectly flawed su me odusevili...
wow,kako se samo dere u Warheadu!
kad porastem,bicu kao ona!
salim se
ipak,nemam ja TAKAV "glas"....  _________________
RYAN!
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 28. avg. 2008, 13:37
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Gromchica Urednica
 Registrovan: 11. nov. 2007. Poruke: 4673 Lokacija: . . .Somewhere around nothing. . .
|
Meni su omiljene:Breed, Ghostflowers, Home Grown, Perfectly Flawed, Confrontation, Eat The Children... _________________ Vec dugo me pustas gledat' niz pucinu i proklinjat' srecu koju more nosi...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 13. sep. 2008, 19:23
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
~Jezo the Metallica boy~ Urednik
 Registrovan: 01. maj. 2008. Poruke: 6228 Lokacija: BiteFight
|
Obozavam bend! Na njega su me KoRni i M@len@ navukli. Omiljene pesme: Possesion, Buried Alive, Blood Pigs, Warhead, Battle Ready, T.R.I.C., Invicible, My confession, Unclean, Ghost flowers, Waterside (sa Slipknotom), Perfectly Flawed... _________________ MI SMO TELETABISI [AHA]
BLACK METAL SUCKS
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 13. sep. 2008, 19:53
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Gromchica Urednica
|
Cast nam je....  _________________ Vec dugo me pustas gledat' niz pucinu i proklinjat' srecu koju more nosi...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 24. sep. 2008, 01:26
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Vesela vodenicarka Član
 Registrovan: 11. avg. 2008. Poruke: 540 Lokacija: vodenica
|
House of secrets...sta mislite,sta se desava pre pocetka pesme?Ja i drugarica smo dosle do zakljucka da lik siluje curu i onda je zakljucava u ormar...BOLEST!ZATO MI SE I SVIDJAJU!
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 24. sep. 2008, 13:03
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Krčmar Pijani Član
|
| laki61 : | House of secrets...sta mislite,sta se desava pre pocetka pesme?Ja i drugarica smo dosle do zakljucka da lik siluje curu i onda je zakljucava u ormar...BOLEST!ZATO MI SE I SVIDJAJU!  |
Opa, još fanova!!! Što se tiče pesme, poezija koju piše Otep(da, njihova muzika jeste poezija) je duboko lična i intimna. Ova pesma, kao i Jonestown Tea, i Andrenochrome Dreams govori o njenom traumatičnom detinjstvu, kada ju je otac silovao i maltretirao(inače je bio katolički sveštenik, verovatno otud i njena otvorena mržnja prema hrišćanstvu). Verovatno si video/la da je česta tema nasilje u porodici, uz česte udarce po religiji i njenim instrumentima(najdirektniji primer Noose And Nail).
Jezo, super izbor, ali nažalost, iako piše za Waterside da su oni i Slipknot, biće da ne učestvuju ni jedni ni drugi... Baš sam se ponadao...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 24. sep. 2008, 13:09
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Krčmar Pijani Član
|
Eh, da, tumačenja pesama od mnogih bendova(korisnička doduše, neka korisna, a neka čisto sranje) se mogu naći na www.songmeanings.net
Za fanove Otep-a, postoji i njen blog na MTV-jevom Headbanger's Ball-u, gde odgovara na pitanja obožavalaca i piše o aktuelnoj društvenoj i političkoj situaciji. I da, za one koji ne znaju, dotična dama je otvorena lezbejka... Da se ne iznenadite previše...
Nisam dodao novi spot za pesmu Crooked Spoons, nije preterano zanimljiv, ali je pesma odlična.
www.youtube.com/watch?v=pyVBPY...
Pozz
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 26. sep. 2008, 15:25
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
twixtwix Urednica
 Registrovan: 05. maj. 2008. Poruke: 5809
|
Ova pesma je tako kuuuuul!!!
Spot i nije nes',ali pesma....pa msm,to je ipak OTEP....
e,DA!
Za sve nas koji volimo otep,samo da kazem da imaju svoju stranicu na My Space-u.....
pa ko voli.....nek' izvoli?
Ne,nego ko voli,neka nadje stranicu jer nznm tacno kako glasi....
msm da je www.myspace.com/otep ali nisam sigurna
e,da!
Konji fala ti ,hvala ti i hfala ti !
I gracije,i mucas gracijas i danke sn,i tenk ju i....hm...mersi i...nznm vise!
da nije bilo konjija,mi ne bismo slusali otep!
wiiiiiiiiiiiiii!
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Poslato: 26. sep. 2008, 15:56
|
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Gromchica Urednica
|
Super je pesma, a spot i nije bas nesto... _________________ Vec dugo me pustas gledat' niz pucinu i proklinjat' srecu koju more nosi...
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|
Stranica 1 od 2 Navigacija: 1 2 napred>>>